Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

MINISTARSTVO FINANSIJA: OBUKA ZA OVLAšćENE INTERNE REVIZORE U JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE U OBLASTI REVIZIJE IPA FONDOVA 22. - 24. JULA 2015. GODINE


Ministarstvo finansija, u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), uz podršku Švajcarske Vlade, kroz projekat "Unapređenje upravljanja javnim finansijama", organizuje drugu kontinuiranu obuku za ovlašćene interne revizore u javnom sektoru Republike Srbije na nivou lokalne samouprave.

Obuka će se organizovati od 22.-24. jula 2015. godine na Zlatiboru u hotelu "Palisad" od strane predavača iz Sektora za internu kontrolu i internu reviziju Ministava finansija i Kancelariju za reviziju sistema upravljanja sredstvima Evropske unije, kao i gostujućih predavača iz Centralne jedinice za harmonizaciju finansijskog upravljanja i kontrole Ministarstva finansija i Agencije za reviziju sistema sprovođenja programa Evropske unije iz Republike Hrvatske.

Teme obuke su posvećene ulozi i značaju interne revizije u jedinicama lokalne samouprave u reviziji i proceni adekvatnosti sistema upravljanja i kontrole za sprovođenje programa i projekata koji se finansiraju iz sredstava pretpristupne pomoći Evropske unija, a koji obuvata procese programiranja, sprovođenja, praćenja, vrednovanja i izveštavanja o sprovođenju istih, kao i razmena praktičnih iskustava u radi i prenos znanja od strane kolega iz Republike Hrvatske koji imaju dugogodišnje iskustvo u sprovođenju i reviziju instrumenta predpristupne pomoći Evropske unije u fazu pristupanja.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo finansija, 17.07.2015.