Zastava Bosne i Hercegovine

NOVA ZGRADA PREKRŠAJNOG I PRIVREDNOG SUDA U UŽICU


Ministar pravde Nela Kuburović otvorila je 16. juna 2017. godine novu zgradu Prekršajnog i Privrednog suda u Užicu, gde je rekla da će Ministarstvo pravde i u narednom periodu nastaviti sa poboljšanjem infrastrukturnih uslova u sudovima u Srbiji i da se do kraja godine očekuje otvaranje još jednog suda.

"Ministarstvo pravde pokušava da unapredi infrastrukturne kapacitete i u poslednjih godinu i po dana imali smo priliku da otvorimo dve potpuno nove zgrade prekršajnih sudova. Sa ovom u Užicu se ipak posebno ponosimo, jer je po površini najveća zgrada koja je u Republici Srbiji izgrađena u poslednjih 20 godina za potrebe sudova", naglasila je Kuburović.

Ona je istakla da veruje da će nova zgrada Prekršajnog i Privrednog suda, koji su do sada radili u neadekvatnim uslovima, doprineti da ti sudovi budu još efikasniji, iako i sada ostvaruju dobre rezultate.

Ministarka pravde je naglasila da je nova zgrada, čija je površina oko 3.000 metara kvadratnih, izgrađena za samo 13 meseci i da je izgradnja u potpunosti finansirana sredstvima iz republičkog budžeta u iznosu od oko 210 miliona dinara.

Kuburović je rekla i da Ministarstvo pravde radi na unapređenju položaja prekršajnih sudova, zahvaljujući čijem radu je u toku prošle godine u republički budžet uplaćeno 4,6 milijardi dinara, ali i na unapređenju položaja privrednih sudova u Srbiji, budući da se privredni ambijent u Republici ceni i na osnovu rada tih sudova.

Pored ministarke Kuburović, otvaranju zgrade prisustvovali su i gradonačelnik Grada Užica Tihomir Petković, predsednik Prekršajnog apelacionog suda Zoran Pašalić, predsednik Privrednog apelacionog suda Jasminka Obućina, predsednici Prekršajnog i Privrednog suda u Užicu Slobodan Marinković i Zorica Brajović.

Izvor: Vebsajt Ministarstva pravde, 16.06.2017.
Naslov: Redakcija