Zastava Bosne i Hercegovine

OMOGUĆEN PRIJEM NOVIH KORISNIKA U USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je Centar za socijalni rad sa domskim odeljenjem u Krupnju, Gerontološki centar u Šapcu i Rumi i podelio im zaštitnu opremu u cilju još bolje zaštite od koronavirusa.

Đorđević je zaštitnu opremu podelio i Ustanovi za decu i mlade "Vera Blagojević" u Banji Koviljači i Ustanovi za decu i mlade pri Centru za socijalni rad u Šapcu.

Prema njegovim rečima, u ovim ustanovama nije bilo zaraženih i sve mere su sprovedene u skladu sa instrukcijama Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva.

U toku vanrednog stanja Ministarstvo je bilo u kontaktu sa svim direktorima ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika preko Vibera i drugih vidova komunikacije. Želeli smo da sve ustanove znaju da imaju punu podršku Ministarstva i da mogu da nam se obrate u svakom momentu, ukoliko dođe do bilo kakvih eventualnih problema, kako bismo im, u okviru svojih mogućnosti, pružili adekvatnu pomoć i savet, istakao je Đorđević.

On je dodao da je želeo svakako da nakon vanrednog stanja i lično porazgovara sa direktorima i zaposlenima.

Kada su u pitanju mere koje je propisala Vlada Srbije, a tiču se naših najstarijih koji žive u domovima za stare, ministar je istakao da one još uvek moraju da se poštuju, kao i u vreme vanrednog stanja.

Ono što je novina jeste da je od ponedeljka omogućen prijem novih korisnika u svim ustanovama socijalna zaštite za smeštaj, za decu i stare, jer se u prethodna dva meseca pojavila potreba za smeštaj novih korisnika. Prijem će se izvršiti u saradnji sa epidemiolozima i u skladu sa propisanom instrukcijom, kako bi se omogućila potpuna zaštita sadašnjih i novih korisnika, naveo je ministar.

Đorđević je istakao da je Ministarstvo, u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja u prethodne tri godine uspešno rekonstruisalo veliki broj ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika.

Prema njegovim rečima, planovi koji su ranije dogovoreni, a to je da se svake godine u potpunosti rekonstruiše od 5 do 10 objekata će se nastaviti i u narednom periodu, jer je cilj Ministarstva da svi korisnici imaju najbolje uslove za život.

On je naveo i da se izgradnja novih objekata ne odnosi samo na ustanove, već i na centre za socijalni rad.

U saradnji sa UNOPS-om, odnosno zajedničkim projektom koji smo pokrenuli u januaru sa, u svakom mestu u Srbiji, gde već postoje centri za socijalni rad, biće izgrađeni potpuno novi i to prema potrebama zaposlenih i korisnika, kako bi pružao sve usluge na najvećem mogućem nivou, istakao je ministar.

Izvor: Vebsajt Vlade, 17.05.2020.
Naslov: Redakcija