Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽAN PRVI SASTANAK RADNE GRUPE ZA IZRADU STRATEGIJE RAZVOJA INFORMACIONE BEZBEDNOSTI RS


Radna grupa za izradu Strategije razvoja informacione bezbednosti Republike Srbije, kojom predsedava državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, je 19. maja 2016. godine u Beogradu, u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, održala prvi sastanak.

"Značaj donošenja Strategije ogleda se u tome što se oblast informacione bezbednosti bavi ne samo bezbednošću informaciono-komunikacionih sistema od posebnog značaja, što je uglavnom predmet Zakona o informacionoj bezbednosti ("Sl. glasnik RS", br. 6/2016), već i drugim temama kao što su bezbednost građana na internetu, posebno zaštita i bezbednost dece na internetu, zatim borba protiv visokotehnološkog kriminala, kao i informaciona bezbednost u sistemu odbrane, a u širem kontekstu nacionalna bezbednost Republike Srbije", istakla je tom prilikom državna sekretarka, Tatjana Matić.

Na taj način, tema informacione bezbednosti će kroz Strategiju razvoja informacione bezbednosti biti sveobuhvatno obrađena i predstavljaće politku i smernice za dalji rad u ovoj oblasti, zaključila je Matić.

Članovi Radne grupe za izradu Strategije razvoja informacione bezbednosti Republike Srbije su predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, Kancelarije saveta za nacionalnu bezbednost, Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i UNICEF-a.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 19.05.2016.
Naslov: Redakcija