Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UTVRĐEN PREDLOG POKRAJINSKE SKUPŠTINSKE ODLUKE O SPROVOĐENJU STATUTA AP VOJVODINE


Na sednici Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja Pokrajine Skupštine AP Vojvodine, većinom glasova utvrđen je Predlog Pokrajinske skupštinske odluke o sprovođenju Statuta AP Vojvodine.

Između ostalog, ovim aktom predviđeno je da se usklađivanje pokrajinskih propisa sa Statutom izvrši do 31. decembra 2014. godine. Pokrajinske skupštinske odluke o Skupštini APV, Pokrajinskoj vladi, pokrajinskoj upravi, Pokrajinskm zaštitniku građana - ombudsamu, o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine doneće se u roku od tri meseca od dana stupanja na snagu ove pokrajinske skupštinske odluke, dok će poslovnici Skupštine APV i Pokrajinske vlade biti donešeni u roku od 60 dana.

Predlog Statuta AP Vojvodine sutra je na dnevnom redu sednice Narodne skupštine Republike Srbije, koja prema Ustavu i zakonu daje saglasnost na ovaj akt. Nakon davanja saglasnosti od strane republičkog parlamenta, sednica Skupštine APV na kojoj će biti proglašen Statut AP Vojvodine trebalo bi da se održi u četvrtak, 22. maja 2014. godine.

Izvor: Vebsajt Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, 19.5.2014.