Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O ZAŠTITI KONKURENCIJE: Izrađeno Uputstvo o sadržini i načinu podnošenja zahteva za određivanje mere zaštite podataka sa obrascem


Komisija za zaštitu konkurencije izradila je Uputstvo o sadržini i načinu podnošenja zahteva za određivanje mere zaštite podataka sa obrascem.

Ovim uputstvom bliže se uređuje sadržina i način podnošenja zahteva za određivanje mere zaštite izvora podataka i/ili određenih podataka, propisanog odredbama člana 45. Zakona o zaštiti konkurencije ("Sl. glasnik RS", br. 51/2009 i 95/2013) (za potrebe ovog uputstva: zahtev za zaštitu podataka).

Zaštita podataka podrazumeva da zaštićeni podaci neće biti javno objavljeni, odnosno da će biti izostavljeni u odlukama i aktima Komisije za zaštitu konkurencije koje se javno objavljuju, kao i da se ne mogu razgledati ili kopirati prilikom uvida u spise predmeta, bez obzira da li su u štampanom ili elektronskom obliku, na srpskom ili stranom jeziku originalne isprave.

Zaštićeni podaci nemaju svojstvo informacije od javnog značaja u smislu zakona kojim se uređuje slobodan pristup informacijama od javnog značaja.

Izvor: Vebsajt Komisija za zaštitu konkurencije, 07.04.2023.
Naslov: Redakcija