Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODOBRENA BESPOVRATNA NOVČANA POMOĆ SAMOSTALNIM UMETNICIMA ZA PERIOD OD DVA MESECA


Vlada Republike Srbije dala je saglasnost da se osobama koje samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u kulturi, utvrđenu od strane reprezentativnog udruženja u kulturi, isplati bespovratna novčana pomoć radi ublažavanja posledica nastalih usled pandemije, saopštilo je Ministarstvo kulture.

Ministarstvo kulture i informisanja dodaje da će dodeliti bespovratnu novčanu pomoć, jednokratno za period od dva meseca.

"Kultura je najznačajniji element našeg nacionalnog i državnog identiteta i kao takva nema manji značaj od ostalih privrednih grana, naprotiv, njen uticaj na sveukupni ekonomski, društveni i privredni razvoj je nemerljiv. Uzimajući u obzir da su građani koji samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost u kulturi najranjivija kategorija u uslovima pandemije kovida-19, sagledano je da je neophodno da se merama Vlade obuhvati i spasavanje delatnosti kulture, stoga će Ministarstvo kulture i informisanja dodeliti pomoć u iznosu višem od 230 miliona dinara", navodi se u saopštenju.

Izvor: Vebsajt N1, 15.04.2021.
Naslov: Redakcija