Zastava Bosne i Hercegovine

GRAD BEOGRAD: Sednica Skupštine Grada 20. aprila 2017. godine - Razmatranje predloga odluka


Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak, 20. april 2017. godine, u 10 sati 38. sednicu Skupštine grada u zgradi Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića 6.

Odbornici će na sednici raspravljati o predlozima planova generalne regulacije na području Grocke, Palilule, Zvezdare i Voždovca (naselja Kaluđerica, Leštane, Boleč, Vinča i Ritopek), kao i Barajeva. Razmatraće i više planova detaljne regulacije, i to za izgradnju vangradskog toplovoda, za deo Bulevara despota Stefana od Ulice Džordža Vašingtona do Cetinjske, dela ulične mreže stambenog kompleksa "Staro naselje" u Železniku, dela naselja Mirijevo (na lokaciji "Orlovsko naselje"). Na dnevnom redu naći će se i izrada šest planova detaljne regulacije u delovima opština Stari grad, Zvezdara, Palilula, Čukarica, Voždovac i Zvezdara.

Na sednici gradske skupštine naći će se i predlozi rešenja o dodeli naziva ulica i parkova na teritorijama Vračara, Savskog venca, Starog grada i Čukarice, kao i predlozi o izmeni rešenja o promeni naziva ulica na Voždovcu, Novom Beogradu i Čukarici. Odbornici će raspravljati i o izmenama i dopunama odluke o podizanju i održavanju spomenika i skulpturalnih dela na teritoriji Beograda, predlogu podizanja spomenika Juriju Aleksejeviču Gagarinu i Janošu Hunjadiju, kao i o obrazovanju odbora za njihovo podizanje.

Razmatraće se i predlozi odluka o izmenama i dopunama odluka o komunalnom redu, o održavanju čistoće, o prečišćavanju i distribuciji vode, o odvođenju i prečišćavanju atmosferskih i otpadnih voda na teritoriji grada Beograda, o uređivanju i održavanju grobalja i sahranjivanju, uređenju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina, o pijacama, držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda, o dimničarskim uslugama, o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda, o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu, o javnoj rasveti, o komunalnoj inspekciji, kao i o postavljanju balon-hala sportske namene na teritoriji grada Beograda.

Na sednici će se raspravljati i o predlogu odluke o načinu, uslovima i kriterijumima za izbor korisnika sredstava u okviru mera i aktivnosti za podršku razvoja preduzetništva koje se finansiraju iz budžeta grada, predlogu odluke o izmenama i dopunama odluke o načinu, kriterijumima i merilima za izbor programa i projekata u turizmu koji se sufinansiraju iz budžeta grada, predlogu kojim se predlaže Vladi Srbije utvrđivanje javnog interesa za eksproprijaciju odnosno administrativni prenos nepokretnosti – zemljišta i objekata radi izgradnje postrojenja za upravljanje otpadom, sanacije i proširenje deponije "Vinča", s tim da se grad Beograd odredi za korisnika.

Takođe, biće promenjena osnivačka akta 28 ustanova kulture čiji je osnivač Grad Beograd, predlog pravila Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, kao i predlog rešenja o davanju saglasnosti na Statut SRC "Pionirski grad". Raspravljaće se i o godišnjem izveštaju o radu, kao i planu rada Gradskog štaba za vanredne situacije. Biće reči i o izveštaju o radu Gradskog pravobranilaštva i zaštitnika građana u 2016. godini.

Izvor: Vebsajt Beoinfo, 18.04.2017.
Naslov: Redakcija