Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

U SKLADU SA ZAKONOM O ZAPOSLENIMA U AUTONOMNIM POKRAJINAMA I JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE ZAPOČET PROJEKAT "UPRAVLJANJE LJUDSKIM RESURSIMA U LOKALNOJ SAMOUPRAVI": PROJEKAT JE ZAPOčET 4. MARTA 2016. GODINE, PLANIRANO JE DA TRAJE DO 20. DECEMBRA 2017. GODINE, A UKUPNA VREDNOST PROJEKTA JE DVA MILIONA EVRA


Inicijalni sastanak projekta "Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi" održan je 14. aprila 2016. godine u Kancelariji Saveta Evrope u Beogradu. Sastanak je otvorio šef misije Saveta Evrope Tim Kartrajt i poželeo dobrodošlicu partnerima na projektu - predstavnicima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Stalne konferencije gradova i opština i Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Ivan Bošnjak, državni sekretar iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave istakao je važnost ovog projekta za reformu sektora lokalne samouprave, dok je generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Đorđe Staničić, izrazio spremnost da u potpunosti podrži projekat u fazi implementacije.

Sastanak je za cilj je imao postizanje dogovora o predstojećim aktivnostima koje se odnose na održavanje prve radionice projekta i imenovanje predstavnika institucija i članova Nadzornog odbora.

Projekat je započet 4. marta 2016. godine, planirano je da traje do 20. decembra 2017. godine, a ukupna vrednost projekta je dva miliona evra. Projekat finansiraju Savet Evrope i Evropska unija, a sprovodi ga Kancelarija Saveta Evrope u Srbiji u direktnoj saradnji sa Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Stalnom konferencijom gradova i opština.

Svrha projekta je unapređenje funkcije upravljanja ljudskim resursima u lokalnim samoupravama u skladu sa nedavno usvojenim Zakonom o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave ("Sl. glasnik RS", br. 21/2016), kao i podrška uspostavljanju sistema stručnog usavršavanja u jedinicama lokalne samouprave kroz podršku implementaciji Strategije stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave u Republici Srbiji ("Sl. glasnik RS", br. 27/2015).

Izvor: Vebsajt SKGO, 18.04.2016.
Naslov: Redakcija