Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA RS: Ne zatvaraju se šalteri Poreske uprave, Uprave carina i Uprave za trezor


Vlada Republike Srbije donela je nove odluke u cilju suzbijanja širenja virusa COVID-19, među kojima je i odluka da se međunarodni putnički avio-saobraćaj sa Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu obustavlja do daljeg.

Odluka je stupila na snagu 19. marta 2020. godine u podne i svi avioni koji su do tada poleteli sa polaznih destinacija mogli su bezbedno da slete na beogradski aerodrom.

Za sve putnike koji su sleteli obavezujuće su mere samoizolacije i njihovo eventualno kršenje biće strogo kontrolisano i kažnjeno u skladu sa zakonom.

Doneta je odluka da se zatvaranje šaltera javnih službi ne odnosi na Poresku upravu, Upravu carina i Upravu za trezor, s obzirom na to da bi njihovo zatvaranje narušilo nesmetano funkcionisanje države, pogotovo u periodu vanrednog stanja.

Sve mere i odluke Vlade donete u prethodnom periodu, kao i one koje će biti donete u danima koji slede, imaju za cilj isključivo zaštitu života i zdravlja svih građana Republike Srbije.

Vlada Republike Srbije apeluje još jednom na sve građane, a posebno na naše najstarije sugrađane, da u potpunosti poštuju sva uputstva Vlade u cilju očuvanja njihovog zdravlja.

Izvor: Vebsajt Vlade, 19.03.2020.
Naslov: Redakcija