Zastava Bosne i Hercegovine

ODLUKA O UKIDANJU MUZEJA VAZDUHOPLOVSTVA - BEOGRAD: Prava, obaveze, imovinu, arhivsku građu i zaposlene muzeja preuzima Ministarstvo odbrane


Vlada Republike Srbije donela je Odluku o ukidanju Muzeja vazduhoplovstva - Beograd ("Sl. glasnik RS", br. 18/2019) jer, kako se navodi, potrebe za delatnošću ustanove mogu da se zadovolje na racionalniji i efikasniji način.

Prava, obaveze, imovinu i arhivsku građu muzeja preuzima Ministarstvo odbrane, a isto važi i za zaposlene, koji će biti preuzeti u skladu sa propisima kojima se reguliše prijem u službu profesionalnih pripadnika Vojske Srbije.

"Muzej vazduhoplovstva doneće finansijski izveštaj, odnosno bilans stanja na dan 15. marta 2019. godine i u skladu sa mogućnostima izmiriće postojeće obaveze prema dobavljačima, izvršiće naplatu potraživanja od poverilaca, prenos preostalih likvidnih finansijskih sredstava na račun Ministarstva odbrane koji je otvoren kod Uprave za trezor i zatvaranje aktivnih računa Muzeja vazduhoplovstva Beograd."

U Odluci vlade ističe se da Ministarstvo odbrane ima obavezu da čuva muzejsku namenu Muzeja vazduhoplovstva Beograd kao spomenika kulture. Odluka o ukidanju muzeja stupila je na snagu 15. marta 2019. godine.

Izvor: Vebsajt Politika, R. D., 16.03.2019.
Naslov: Redakcija