Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O STANOVANJU I ODRŽAVANJU ZGRADA: Gradsko veće Pančeva utvrdilo kriterijume na osnovu kojih će se od vlasnika stanova u stambenim zgrada naplaćivati rad prinudno postavljenih profesionalnih upravnika. Osnov je prosečna plata na teritoriji grada Pančeva


Prinudni upravnici u Beogradu neće krenuti pre juna po beogradskim stambenim zgradama, dok su Pančevci već odlučili i koliko će oni zarađivati.

Gradsko veće Pančeva je utvrdilo kriterijume na osnovu kojih će se od vlasnika stanova u stambenim zgrada naplaćivati rad prinudno postavljenih profesionalnih upravnika zgrada. Osnov je prosečna plata na teritoriji grada Pančeva koja je u 2017. godini iznosila nešto više od 50.000 dinara.

Prinudno postavljeni profesionalni upravnici zarađivaće od onoga što plate vlasnici stanova, odnosno delova zgrade. Za zgrade do osam posebnih delova mesečna naknada u apsolutnom iznosu je 200 dinara, od osam do 30 stanova – 240 dinara. Najviše će se plaćati za poseban deo zgrade ako stambena zgrada ima preko 30 stanova – 280,5 dinara mesečno.

Kada je Beograd u pitanju, prinudni upravnici će morati malo da popričekaju. Prvo da se konstituiše novi saziv gradskog parlamenta i izabere novi gradonačelnik i tek onda da se donesu prve odluke koje se tiču života u prestonici.

Izvor: Vebsajt Srbija Danas, 16.03.2018.
Naslov: Redakcija