Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

PORESKA UPRAVA: Preduzetnici koji su zbog otežanog slanja i zastoja tehničke prirode kasnili jedan dan sa predajom svoje godišnje poreske prijave za poreze i doprinose, i podneli su je zaključno sa 16. martom, neće snositi kaznene posledice


Preduzetnici koji su kasnili jedan dan sa predajom svoje godišnje poreske prijave za poreze i doprinose, i podneli su je zaključno sa 16. martom, neće snositi kaznene posledice, saopšteno je iz Poreske uprave.

- Problemi su počeli u utorak 14. marta, u kasnim popodnevnim satima. Prvo je sistem sve sporije prihvatao prijave, dok 15. marta, uopšte nije radio deo za podnošenje poreske prijave za poreze i doprinose za obavezno socijalno osiguranje preduzetnika, takozvani obrazac PPDG-1S. Slanje ove prijave omogućeno je tek u četvrtak, 16. marta - objašnjavaju računovođe.

Poreska uprava je korisnike svog portala obavestila da je razlog otežanog slanja i zastoja tehničke prirode, da su problemi otklonjeni i da je "sada omogućeno nesmetano podnošenje poreske prijave".

- Poreska uprava se izvinjava svima koji su imali problema da podnesu poresku prijavu. Zbog navedenog tehničkog problema neće snositi posledice poreski obveznici koji zaključno sa 16. martom podnesu poresku prijavu - obaveštenje je Poreske uprave upućeno računovođama i preduzetnicima.

Izvor: Vebsajt Novosti, D. I. K., 17.03.2017.
Naslov: Redakcija