Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRAVILNIK O PENZIONERSKOJ KARTICI: Kartice menjaju penzioni ček, biće štampane o trošku države, a penzioneri će ih podizati u Fondu PIO, ili će im stizati na kućnu adresu


Kartice za penzionere služiće da se dokaže penzioni status, i koristiće se umesto penzionog čeka, kaže ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

On je rekao da će te kartice biti štampane o trošku države, a da će ih penzioneri podizati u Fondu PIO, ili će im stizati na kućnu adresu.

"Penzione kartice će biti podeljene tako što će biti poslate na kućnu adresu, ali mogu da se podignu i u filijalama, a svaki budući penzioner će onog trenutka kada dobije penziono rešenje dobiti i penzionu karticu", rekao je Đorđević.

Navodi da će kartice sadržati minimalan broj ličnih podataka potrebnih za dokazivanje statusa penzionera – ime, prezime, identifikacioni broj i naziv filijale.

"Penziona kartica će penzionerima služiti da dokažu svoj status i važiće uz ličnu kartu", rekao je ministar.

Navodi da će Ministarstvo pokušati da animira kompanije koje žele i imaju mogućnosti da daju popuste penzionerima.

"Mi kao Ministarstvo uz Penzioni fond ćemo pokušati da animiramo društveno odgovorne kompanije da daju popuste penzionerima. S obzirom na to da se radi o velikom broju penzionera, nadamo se da ćemo imati dobar odziv", navodi ministar.

Kaže da su senior-kartice koje su podeljene u Beogradu izazvale veliko interesovanje i potražnju širom Srbije.

"Penzioneri širom Srbije očekuju da lokalne samouprave njima daju neki vid seniorskih kartica i popusta kako se ne bi razlikovali od penzionera u Beogradu", navodi Đorđević.

Izvor: Vebsajt RTS, 17.02.2018.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija