Zastava Bosne i Hercegovine

TEKST POSEBNOG KOLEKTIVNOG UGOVORA MOGAO BI BITI USAGLAŠEN TOKOM OVE NEDELJE: NASTAVLJAJU SE PREGOVORI MINISTARSTVA I PREDSTAVNIKA PROSVETNIH RADNIKA


Pregovori o usvajanju novog Posebnog kolektivnog ugovora se nastavljaju, saopštila su četiri reprezentativna sindikata obrazovanja, navodeći da štrajkački odbor očekuje ponudu sporazuma koju je najavio ministar prosvete Srđan Verbić. U ministarstvu očekuju da bi tekst Posebnog kolektivnog ugovora mogao biti usaglašen u toku ove nedelje.

Uporedo sa pregovorima, nastavlja se i štrajk, skraćenjem časova na 30 minuta. Ocene za prvo polugodište su zaključene, većini učenika podeljene su knjižice sa ocenama, a oni koji još nisu, dobiće ih do kraja ove nedelje.

Sindikati su pozvali sve prosvetne radnike, učenike i građane da 27. januara učestvuju u šetnji od Svetosavskog hrama do Trga republike, gde će se održati prigodan program.

Prosvetni radnici Srbije će tim skupom, kako se navodi u saopštenju, na simboličan način podsetiti na teško stanje u obrazovanju.

Saopštenje su potpisali Sindikat obrazovanja Srbije, Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost", Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikat radnika u prosveti Srbije. 

Izvor: Tanjug i Beta, 19.01.2015.