Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI ZAKONI O NAUČNOISTRAŽIVAČKOJ DELATNOSTI, O FINANSIRANJU VISOKOG OBRAZOVANJA I O INOVACIONOJ DELATNOSTI


Počinje priprema tri nova zakona - o naučnoistraživačkoj delatnosti, o finansiranju visokog obrazovanja i o inovacionoj delatnosti, najavio je Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević u razgovoru sa delegacijom Svetske banke u Srbiji.

On je istakao da će budžet za nauku u 2018. godini biti povećan za više od 15 odsto, jednim delom za plate ali će više novca biti izdvojeno za razvoj.

"Verujem da će još više mladih istraživača iz Srbije biti uključeno u projekte Svetske banke", rekao je Šarčević i dodao da je značajna zajednička aktivnost eksperata Svetske banke i tima njegovog ministarstva na iznalaženju modela finansiranja nauke.

Šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Stefan Ndegva je izrazio zadovoljstvo zbog velikog napretka u izradi Akcionog plana za sprovođenje strategije Naučnog i tehnološkog razvoja Srbije za period 2016-2020, za koji smatra da je dobar alat koji će pomoći da se ubrza napredak i razvoj u oblasti nauke, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Izvor: Vebsajt Novosti, 14.12.2017.
Naslov: Redakcija