Zastava Bosne i Hercegovine

DRUŠTVO SUDIJA SRBIJE: Znatan broj sudija nije obavešten o početku postupka izbora za pet članova Visokog saveta sudstva iz reda sudija


Društvo sudija Srbije saopštilo je da znatan broj sudija nije obavešten o početku postupka izbora za pet članova Visokog saveta sudstva iz reda sudija i pozvalo Visoki savet sudstva da otkloni nedostatke izbornog procesa i obezbedi jednake uslove za sve sudije-kandidate.

Društvo sudija Srbije pozvalo je Izbornu komisiju Visokog saveta sudstva da obezbedi stvarnu tajnost izbora, tako što će biračka mesta odrediti u sedištima apelacionih sudova, a za sudije sudova republičkog ranga u sedištu beogradskog apelacionog suda.

Pored toga, Društvo sudija Srbije pozvalo je predsednike sudova da bez odlaganja, obaveste sudije da je počeo postupak predlaganja kandidata za Visoki savet sudstva i da dostave sudijama sve relevantne materijale s tim u vezi.

Društvo sudija Srbije pozvalo je i sve sudije-kandidate da objave svoje biografije i programe u kojima će izneti svoje viđenje načina rešavanja najvažnijih pitanja sudskog sistema.

Izvor: Vebsajt RTV, 14.10.2020.
Naslov: Redakcija