Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

FORMIRANA RADNA GRUPA ZA DNEVNO PRAĆENJE PRIMENE ZAKONA O FINANSIJSKOJ PODRŠCI PORODICI SA DECOM


Vlada Srbije formirala je Radnu grupu za dnevno praćenje primene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom na čijem je čelu ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku.

Radna grupa će analizirati i pratiti primenu Zakona i predlagati eventualne izmene i dopune u skladu sa ekonomskim potencijalima države, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

"Videćemo kako će u narednom periodu ovaj zakon da se reflektuje na natalitet, a menjaćemo ga s vremena na vreme u zavisnosti od rezultata primene i u skladu sa ekonomskim mogućnostima naše zemlje", rekao je Đorđević na konferenciji za novinare u Vladi Srbije gde je danas održan prvi sastanak Radne grupe.

Đorđević je ministarki Đukić Dejanović i članovima Radne grupe poželeo uspeh u radu i izrazio uverenje da će rezultati populacione politike koju sprovodi Vlada Srbije dati pozitivne rezulate u narednim godinama.

Đukić Dejanović je rekla da implementacija ovog Zakona, čije su izmene i dopune usvojene pre tri meseca, iziskuje objektivnost, te da će Radna grupa praviti realne procene o njegovoj primeni.

"Nema dileme da je pronatalitetne politika jedan od prioriteta ove vlade, ali dilema je samo kako uskladiti najbolje želje i tendenciju uvećavanja finansijskih davanja sa realnim finansijskim mogućnostima", navela je ministarka.

Kako je rekla, članovi Radne grupe biće predstavnici ministarstava za rad i finansija, kao i republičkih zavoda za statistiku i za socijalnu zaštitu.

Dodala je da će ministar Đorđević, ali i javnost biti redovno informisana o aktivnostima Radne grupe.

Izvor: Vebsajt Blica, 18.10.2018.
Naslov: Redakcija