Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

SEDNICA VLADE REPUBLIKE SRBIJE ODRŽANA 18.10.2018. GODINE: Usvojen Zaključak o usvajanju Akcionog plana za preuzimanje, usvajanje i sprovođenje pravnih tekovina EU u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u okviru pristupnih pregovora Republike Srbije sa Evropskom unijom


Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici Zaključak o usvajanju Akcionog plana za preuzimanje, usvajanje i sprovođenje pravnih tekovina EU u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u okviru pristupnih pregovora Republike Srbije sa Evropskom unijom.

Usvajanje ovog dokumenta navedeno je kao jedno od dva merila za otvaranje pregovora u oblasti Poglavlja 11 - Poljoprivreda i ruralni razvoj. Akcioni plan za Poglavlje 11 sadrži plan i dinamiku usklađivanja nacionalnog zakonodavstva u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja sa pravnom regulativom Zajedničke poljoprivredne politike EU u pretpristupnom periodu.

Akcion plan za Poglavlje 11 zvaničnim putem biće dostavljen Evropskoj komisiji, kao odgovor na prvo merilo za otvaranje pregovora u Poglavlju 11.

S obzirom na to da se drugo merilo (podnošenje zahteva za poveravanje realizacije budžeta za IPARD II) smatra ispunjenim, usvajanjem Akcionog plana ispunjena su sva merila za otvaranje pregovora u Poglavlju 11.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 18.10.2018.
Naslov: Redakcija