Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

GRAD BEOGRAD: OTVORENE PONUDE ZA JAVNO-PRIVATNO PARTNERSTVO ZA DEPONIJU U VINčI


Ponude za javno-privatno partnerstvo za rešavanje problema deponije u Vinči otvorene su 15. oktobra 2015. u Starom dvoru, a gradonačelnik Beograda kaže da je prijavljeno ukupno 11 ponuđača.

On je naglasio da je u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom sproveden temeljan i transparentan tender u skladu sa najvišim međunarodnim standardima.

Dodaje da će tenderska komisija oceniti pristigle ponude u roku od 25 dana, nakon čega će uslediti druga faza postupka za kvalifikovane ponuđače, za koju će poziv biti raspisan u narednim mesecima. U zavisnosti od broja kvalifikovanih ponuđača, očekivanja su da će ugovor biti potpisan tokom druge polovine 2016. godine.

Kompanije čije su ponude otvorene su: Feom Ciro Frisoli & C.Sas (Italija), WTE Wassertechnik/Jessen (Nemačka), Suez Environnement (Francuska), Valoriza/Ternaenergy (Grčka), Urbaser (Španija), Helector (Grčka), Innovative Design Bureau Ecological Technologies (Ruska Federacija), Veolia (Francuska), C.I.S.A. (Italija), Beootpad d.o.o. (Srbija), Vinci Environnment (Francuska).

Izvor: Vebsajt Beoinfo, 15.10.2015.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija