Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

USKORO DOGOVOR O MINIMALNOJ CENI RADA: ODRžANA JE PRVA SEDNICA RADNE GRUPE NA NIVOU EKSPERATA, KOJU čINE PREDSTAVNICI REPREZENTATIVNIH SINDIKATA, POSLODAVACA I VLADE RS


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izjavio je da se nada da će učesnici socijalnog dijaloga vrlo brzo izneti predlog o novoj minimalnoj ceni rada pred Socijalno-ekonomski savet (SES) .

"Svi se slažemo da moramo učiniti sve da dođe do povećanja minimalne cene rada. U kojoj meri, to je nesto o čemu ipak treba da se dogovore radne grupe i o čemu treba da se donese na prvom mestu ekonomska odluka, a onda politička i svaka druga", rekao je on novinarima.

Održana je prva sednica radne grupe na nivou eksperata, koju čine predstavnici reprezentativnih sindikata, poslodavaca i Vlade Srbije.

"Ja se nadam da ćemo vrlo brzo izaći sa predlogom pred SES kada naše radne grupe završe i kada budemo na osnovu ekonomskih pokazatelja mogli da kažemo koji su to parametri koji izračunavaju i kako se izracunava minimalna cena", rekao je on, i dodao da se istovremeno vode razgovori i sa svim velikim privrednicima, sa ciljem da im se predstave stavovi Vlade Srbije.

Izvor: Tanjug, 18.08.2016.
Naslov: Redakcija