Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

JAVNI POZIV ZA PRIKUPLJANJE PREDLOGA PROJEKATA ZA REVITALIZACIJU I RAZVOJ ISTRAŽIVANJA I OBRAZOVANJA U JAVNOM SEKTORU


Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u subotu 15. avgusta 2015. godine uputilo je javni poziv svim zainteresovanim visokoškolskim ustanovama, naučnoistraživačkim organizacijama, drugim organizacijama i udruženjima registrovanim za obavljanje delatnosti obrazovanja ili nauke, da predlože projekte za revitalizaciju i razvoj istraživanja i obrazovanja u javnom sektoru.

Cilj javnog poziva je da se napravi lista prioritetnih projekata kako bi se u saradnji sa zajmodavcem - Evropskom investicionom bankom odredili novi projekti za finansiranje iz neiskorišćenih sredstava kredita ugovorenog 2010. godine, prethodno namenjenih za grupu projekata koji u proteklom periodu nisu realizovani i projekata koji zbog promenjenih tržišnih okolnosti zahtevaju reviziju. Javni poziv se odnosi na projekte za revitalizaciju i razvoj istraživanja i obrazovanja u javnom sektoru u Srbiji uključujući modernizaciju postojećih istraživačkih kapaciteta i infrastrukture, redefinisanje i formiranje novih naučnih ili obrazovnih centara, izgradnju smeštajnih objekata za studente i mlade naučnike, modernizaciju infrastrukture akademskih i obrazovnih institucija i usklađivanje potencijalnih prioriteta i potreba sa ugovorenim i realnim izvorima finansiranja.

Kompletnu prijavnu dokumentaciju učesnici dostavljaju poštom, preporučeno, sa naznakom:,,Javni poziv za prikupljanje predloga projekata za revitalizaciju i razvoj istraživanja i obrazovanja u javnom sektoru”, na adresu Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nemanjina 22-24, 11 000 Beograd, Odsek za investicije i investicione projekte

Rok za podnošenje prijave i predloga projekata je 28 dana od dana objavljivanja poziva.

Izvor: Vebsajt Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, 18.08.2015.