Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

OD 1. OKTOBRA 2018. GODINE SPROVEŠĆE SE ANKETA O STRUKTURI POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA: Prikupljaju se podaci o korišćenom poljoprivrednom zemljištu, broju stoke, mehanizaciji, radnoj snazi na gazdinstvima, proizvodnom metodu primenjenom u poljoprivredi


Od 1. oktobra do 30. novembra 2018. godine anketari Republičkog zavoda za statistiku (RZS) posetiće 120.000 poljoprivrednika kako bi sproveli Anketu o strukturi poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji.

Anketa se sprovodi u trogodišnjoj periodici, između dva popisa poljoprivrede, a finansira se iz pretpristupnih fondova EU u okviru Nacionalnog programa IPA 2016.

Popisivači će posetiti 120.000 poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Srbije i prikupiće podatke o korišćenom poljoprivrednom zemljištu, broju stoke, mehanizaciji, radnoj snazi na gazdinstvima, proizvodnom metodu primenjenom u poljoprivredi...

Informacije koje budu dobijene, kažu u RZS, koristiće kreatorima agrarne politike za donošenje odluka, kratkoročnih i dugoročnih strategija razvoja poljoprivrede, ali i poljoprivrednim proizvođačima za bolje planiranje poljoprivredne proizvodnje, ustanovljavanje poljoprivredne grane u koju bi trebalo investirati, kao i za prijavljivanje kod nacionalnih i evropskih fondova za podršku u poljoprivredi.

Izvor: Vebsajt eKapija, 17.07.2018.
Naslov: Redakcija