Zastava Bosne i Hercegovine

NADLEŽNO MINISTARSTVO PREDLOŽIĆE ZAKON O ODRŽAVANJU INFRASTRUKTURE: Cilj - precizno propisati koja institucija ili preduzeće je nadležna za svaki put ili objekat


Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će to Ministarstvo predložiti Zakon o održavanju infrastrutkure, kojim će biti precizno propisano koja institucija ili preduzeće će biti nadlženo za svaki put ili objekat, jer, kako je rekao, mora da se zna šta je čija odgovornost, kada dođe do oštećenja, kao poslednjih dana, usled poplava.

Vesić je za RTS ukazao da država u poslednjih 10 godina mnogo ulaže u infrastrukturu – trenutno se gradi 492 kilometra autoputeva i brzih saobraćajnica, uz izgrađenih 405 kilometara, zbog čega je važno da se donese zakon koji će propisati ko će održavati postojeće mostove, nadvožnjake, podvožnjake i druge objekte – da li su to lokalna ili repubička preduzeća, opštine ili neko treći.

- Po ovom zakonu će svako ko je upravljač puta ili objekta morati jednom godišnje da angažuje stručnu instituciju, kako bismo znali u kakvom je stanju infrastruktura - rekao je ministar Vesić.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt Novosti, 18.06.2023.
Naslov: Redakcija