Zastava Bosne i Hercegovine

SUTRA POČINJE PRIJAVA ZA NOVI KRUG TURISTIČKIH VAUČERA OD PO 5.000 DINARA


Vlada Srbije odobrila je novih 500 miliona dinara za podelu još 100.000 turističkih vaučera, a već od utorka, 20. juna, građani koji ispunjavaju uslove mogu da se prijavljuju za njih na šalterima Pošte Srbije.

Na listi onih koji primaju vaučere nalazi se oko 4.300 ugostitelja. Pravo na vaučere za odmor ima osam grupa građana i to penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, kao i stariji od 65 godina koji ne ostvaruju pravo na penziju.

Oni koji su već ostvarili pravo na vaučere u ovoj godini, ne mogu da podnose prijave za nove. U prethodnoj podeli, u maju, za samo jedan dan "planulo" je svih 100.000 vaučera za odmor po 5.000 dinara, dok je dan više trebalo u januarskom krugu, odnosno u prvoj ovogodišnjoj "turi" .

Najčešće su se za vaučere prijavljivali penzioneri i najviše su korišćeni za odmor u banjama i planinama.

Inače, vaučeri za odmor se mogu koristiti za usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera u trajanju od najmanje pet noćenja.

Krajnji rok korišćenja vaučera, kako je objavljeno na sajtu vaucerisrbija.com je 20.novembar. 2023.

Kako je ranije kazao državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine Uroš Kandić, podela vaučera je izuzetno delotvorna i jedna od najboljih mera za razvoj domaćeg turizma.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt Euronews Srbija, 18.06.2023.
Naslov: Redakcija