Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽAN PRVI SASTANAK RADNE GRUPA ZA IZRADU PREDLOGA STRATEGIJE ZA UNAPREĐENJE POLOŽAJA STARIJIH LICA U REPUBLICI SRBIJI ZA PERIOD 2024-2030. GODINE: Novi strateški okvir biće usmeren ka stvaranju zakonodavnih i ostalih preduslova da se starija lica ostvare u svim oblastima društvenog života


Radna grupa za izradu Predloga strategije za unapređenje položaja starijih lica u Republici Srbiji za period 2024-2030. održala je prvi sastanak, a ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić istakla je da je izrada ovog strateškog dokumenta jedan od prioriteta rada Ministarstva za brigu o porodici i demografiju

„Stariji od 65 godina itekako još mogu da doprinesu našem društvu, njihovo iskustvo i znanje su nam od ogromnog značaja i ovim strateškim dokumentom želimo da se u afirmativnom smislu posvetimo konceptu starenja“, navela je Kisić.

Prof. dr Kisić je dodala da je cilj osnaživanje starijih, poboljšanje njihovog položaja i kvaliteta života.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju iniciralo je izradu Predloga strategije za unapređenje položaja starih imajući u vidu potrebe ove veoma osetljive i specifične kategorije stanovništva.

Novi strateški okvir biće usmeren ka stvaranju zakonodavnih i ostalih preduslova da se starija lica bez obzira na godine ostvare u svim oblastima društvenog života.

Radna grupa će uz administrativno-tehničku podršku Ministarstva za brigu o porodici i demografiju izraditi radnu verziju Predloga strategije, koja će biti predmet javne rasprave, a tokom koje će svi zainteresovani moći da podnesu svoja mišljenja, predloge i sugestije.

Sastanku su, pored predstavnika Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, prisustvovali članovi Radne grupe iz ministarstava pravde, unutrašnjih poslova, zdravlja, za državnu upravu i lokalnu samoupravu, za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i za brigu o selu, kao i predstavnici Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, eksperti iz Instituta za mentalno zdravlje, Instituta društvenih nauka i Stalne konferencije gradova i opština.


Izvor: Vebsajt Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, 15.06.2023.
Naslov: Redakcija