Zastava Bosne i Hercegovine

INFORMACIJA U VEZI BROJA OBAVEŠTENJA ZA GLASANJE: Građani mogu dobiti do tri obaveštenja za glasanje


Zbog velikog broja pitanja građana, a u susret lokalnim, parlamentarnim i pokrajinskim izborima, koji se održavaju 21. juna 2020. godine, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave podseća građane da mogu da dobiju i do tri obaveštenja za glasanje, u zavisnosti od mesta prebivališta.

Na primer, građani koji žive na teritoriji AP Vojvodina dobijaju 3 obaveštenja za glasanje, jer se pored parlamentarnih i lokalnih izbora, sprovode i pokrajinski odnosno izbori za izbor poslanika Skupštine AP Vojvodina.

Ministarstvo naglašava da su navedena obaveštenja informativnog karaktera i da nisu uslov za ostvarivanje biračkog prava.

Jedinstveni birački spisak se redovno ažurira, na osnovu podataka koje državni organi poseduju. Primera radi, ukoliko se građanin nalazi na adresi koju nije prijavio ili nečija smrt nije prijavljena državnom organu, u biračkom spisku će se nalaziti poslednja ažurirana informacija. S toga opet podsećaju građane da provere svoje podatke i prijave eventualne promene, ukoliko to do sada nisu učinili.

Izvor: Vebsajt Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, 15.06.2020.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija