Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA RS: Doneta Uredba o sistematskom praćenju stanja i kvaliteta zemljišta


Vlada Republike Srbije usvojila je Zaključak o ovlašćenju za podnošenje Evropskoj komisiji Prijave za dobijanje finansijskih sredstava iz Fonda solidarnosti Evropske unije.

Srbija je, kao država koja se nalazi u procesu pregovora za članstvo u Evropskoj uniji, iskoristila mogućnost da aplicira za dobijanje podrške iz Fonda solidarnosti Evropske unije.

Radna grupa, koju je formirala Vlada Srbije, pripremila je sveobuhvatnu prijavu u kojoj je objasnila tok i dinamiku zdravstvene krize usled epidemije COVID-19 i mere koje su preduzete na njenom sprečavanju.

Evropska unija će, nakon isteka roka svim državama koje su aplicirale za podnošenje prijava - 24. juna, doneti odluku o iznosu bespovratne pomoći Srbiji, a nakon toga će biti potpisan finansijski sporazum i izvršena isplata sredstava do kraja godine.

Vlada Srbije usvojila je i Uredbu o sistematskom praćenju stanja i kvaliteta zemljišta, kako bi se stvorili uslovi za efikasniju i bržu primenu Zakona o zaštiti zemljišta, posebno u delu koji se odnosi na sprovođenje monitoringa zemljišta.

Izvor: Vebsajt Vlade RS, 18.06.2020.
Naslov: Redakcija