Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽANA SEDNICA KOORDINACIONE KOMISIJE ZA INSPEKCIJSKI NADZOR: Ubuduće zajednički koordinisani nadzor inspekcija


Broj privrednika koje 41 republička inspekcija nadzire povećao na oko 350.000, izjavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Ružić je naveo da je prošle godine bilo 3.000 službenih savetodavnih poseta i da je izrečeno 8.000 preventivnih mera, kao i da su inspekcije 25.000 puta najavile nadzor.

"Najveći broj nadzora obavila Veterinarska inspekcija i to 69.714, a zatim Granična fitosanitarna inspekcija sa 69.008 nadzora. Najmanji broj nadzora, sa druge strane, izvršila je Budžetska inspekcija – 16", izjavio je ministar.

Na sednici Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor Ružić je istakao da će inspekcije ići sada u zajednički koordinisani nadzor, za šta je usvojeno 18 planova.

Nastavlja izrada softverske platforme e-Inspektor i sve inspekcije će morati da je koriste do maja 2019. godine, najavio je Ružić.

S obzirom na nedostatak kadrovskih i materijalnih resursa, ministar je rekao i da je će do kraja godine pred Vladu Republike Srbije izaći sa Akcionim planom za zapošljavanje inspektora u naredne tri godine.

Izvor: Vebsajt Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor, 14.06.2018.
Naslov: Redakcija