Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

USVOJENA UREDBA O USLOVIMA I NAčINU DODELE SREDSTAVA ZA PODSTICANJE RAZVOJA DOMAćEG TURIZMA INTENZIVIRANJEM TURISTIčKE PONUDE U SRBIJI: DODELA VAUčERA ZA SUBVENCIONISANO KORIšćENJE SMEšTAJA U UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA, U TRAJANJU OD NAJMANJE PET NOćENJA


Vlada Republike Srbije usvojila je 18. juna 2015. godine Uredbu o uslovima i načinu dodele sredstava za podsticanje razvoja domaćeg turizma intenziviranjem turističke ponude u Srbiji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Podsticanje razvoja domaćeg turizma će se, kako se navodi, sprovoditi kroz dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje smeštaja u ugostiteljskim objektima, u trajanju od najmanje pet noćenja.

Vaučer se može koristiti na teritoriji Srbije, izuzimajući teritoriju grada Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca.

Vaučere mogu koristiti penzioneri, nezaposlena lica, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni čija mesečna primanja ne prelaze 60.000 dinara i ratni vojni invalidi sa mesečnim primanjima nižim od 60 hiljada dinara.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija će u ponedeljak 22. juna 2015. godine, uputiti javni poziv za sve ugostitelje koji su zainteresovani za pružanje usluga smeštaja pod navedenim uslovima.

Zainteresovani građani iz navedenih kategorija prijave za vaučere moći će da podnose preko šaltera JP "Pošta Srbije", a personalizovani vaučeri sa visokim stepenom zaštite biće dostavljani preporučenom poštom na kućne adrese.

Vaučeri će moći da se realizuju najkasnije do kraja novembra u ugostiteljskim objektima sa spiska koji će biti objavljen na internet stranici resornog Ministarstva.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 18.06.2015.