Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI U KOMUNIKACIJAMA U KRIZNIM SITUACIJAMA U OBLASTI BEZBEDNOSTI HRANE: PROTOKOL SADRżI OSNOVNE PRINCIPE REAGOVANJA U KRIZNIM SITUACIJIMA KAKO JAVNOG TAKO I PRIVATNOG SEKTORA


Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežana Bogosavljević Bošković i predsednik Udruženja proizvođača mleka Srbije, Ljubiša Jovanović, potpisali su 18. juna 2015. godine Protokol o saradnji u komunikacijama u kriznim situacijama u oblasti bezbednosti hrane.

Cilj potpisivanja Protokola je jačanje saradnje između Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i proizvođača i prerađivača mesa i mleka, kao i njihovih udruženja u komunikacijama u kriznim situacijama u oblasti bezbednosti hrane. Protokol sadrži osnovne principe reagovanja u kriznim situacijima kako javnog tako i privatnog sektora.

Ministarka je zahvalila Udruženju proizvođača mleka što je prepoznalo važnost dobre saradnje i komunkacije sa ministarstvom na svim poljima, a posebno na polju zajedničkog i koordinisanog delovanja i izrazila nadu da će se zajedničkoj saradnji priključiti i druga udruženja proizvođača i prerađivača. "U obostranom interesu, a pre svega građana je tačnost, pouzdanost informacija koje dolaze iz udruženja, sektora proizvođača, prerađivača i releventnih institucija", navela je Bogosavljević Bošković

Bezbednost hrane je prioritet u zaštiti zdravlja, a nepravilna ili netačna komunikacija može dovesti do uznemiravanja i pogrešnog informisanja javnosti, ali i izazvati milionske gubitke za privredu Srbije i višestruke negativne efekte, ocenili su potpisnici protokola koji je iniciran u okviru projekta Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (UN FAO).

Izvor: Vebsajt Tanjug, 18.06.2015.