Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

Radni sastanak Poverenika i Premijera: Biće uvedeni mesečni susreti predstavnika Vlade Srbije sa Ombudsmanom i Poverenikom


Predsednik Vlade Srbije sastao se sa Poverenikom za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti sa kojim je razgovarao o aktuelnim problemima u radu poverenika, kao i o načinima za bližu saradnju Poverenika sa Vladom i drugim državnim organima. Sastanak je održan u prostorijama Poverenika.

Premijer je istakao je potrebu češće komunikacije poverenika i predstavnika Vlade Srbije i saglasio se da, kao redovnu praksu, treba uvesti mesečne susrete sa ombudsmanom i poverenikom za informacije od javnog značaja.

Poverenik je ocenio da je prošle godine, bez obzira na određene probleme i trend sve intenzivnijeg obraćanja građana i drugih subjekata Povereniku, u oblasti pristupa informacijama zabeležen kontinuiran progresivan proces, dok je stanje u oblasti zaštite podataka o ličnosti nezadovoljavajuće i zabrinjavajuće.

Poverenik je istakao da je on Vladi Srbije dostavio pripremljen predlog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti kao i da postoji od ranije pripremljen predlog izmena i dopuna Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i od premijera dobio potvrdu da će po ubrzanoj proceduri ovi predlozi biti razmatrani. Premijer je pozdravio inicijativu poverenika za donošenje Akcionog plana za realizaciju evropskih standarda u oblasti zaštite podataka o ličnosti.

Izvor: Vebsajt Poverenika, 18.06.2015.