Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA RS IMENOVALA NOVE UPRAVNE ODBORE KULTURNIH USTANOVA


Vlada Srbije imenovala je nove upravne odbore Narodnog pozorišta u Beogradu i Filmskog centra Srbije, objavljeno je u Službenom glasniku.

Za predsednicu UO Narodnog pozorišta imenovana je dramaturg Biljana Kajgo, a za članove glumica Danica Maksimović, dramaturg Milena Marković i rediteljke Ana Tomović i Anđelka Nikolić.

Na lični zahtev razrešen je dužnosti prethodni predsednik UO Narodnog pozorišta Radoslav Pavlović, ali i članovi Milka Forcan, Aleksandar Obradović, Jovo Milošević, Živorad Ajdačić, Nadežda Blam i Ljubodrag Begović.

Na čelo UO Filmskog centra Srbije postavljena je Nada Popović Perišić, a članovi su reditelji Emir Kusturica i Stanko Crnobrnja, v. d. direktora RTS-a Nikola Mirkov, direktor RTV Vojvodina Srđan Mihajlović, novinar Dubravka Lakić, producent Anđelija Vlaisavljević i urednik Miroslav Vučković.

Za predsednika UO Muzeja savremene umetnosti imenovan je akademik Vladimir Veličković, a za članove akademik Dušan Otašević, profesor Lidija Merenik i regionalni direktor Eurobanke Dušan Zdravković.

Za direktora Narodnog muzeja imenovana je Bojana Borić Brešković, za direktora Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture Mirjana Andrić, a na čelo Muzeja pozorišne umetnosti Srbije postavljen je Momčilo Kovačević.

Direktori tih ustanova kulture formalno su preuzeli dužnosti, pošto su u Službenom glasniku objavljena rešenja Vlade Srbije o njihovom imenovanju.

Izvor: