Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

KONFERENCIJA ZA NOVINARE O POSLOVANJU FINANSIJSKIH INSTITUCIJA 2013. GODINE: 20. MAJ 2014. GODINE


Na konferenciji za novinare, u utorak, 20. maja, biće saopšteni rezultati poslovanja finansijskog sektora na osnovu podataka iz redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2013. godinu.

Registrator u Registru finansijskih izveštaja i boniteta Ružica Stamenković saopštiće kako su se finansijske institucije snašle u okviru opšteg poslovnog ambijenta u 2013. godini, kao i to da li i u kojoj meri je srpski finansijski sektor uspeo da se izbori sa pretnjama i rizicima iz okruženja i koliko su pojedine institucije bile jake da podnesu teret problema u realnom sektoru.

Takođe, biće predstavljeni ukupni poslovni rezultati koje su prošle godine ostvarile banke, društva za osiguranje, davaoci finansijskog lizinga, brokersko-dilerska društva, društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim i investicionim fondovima i druge finansijske institucije. Analizom će biti upoređeni ključni podaci ovog sektora za poslednjih pet godina, uz poseban osvrt na specifičnosti svakog od segmenata.

Konferenciji mogu prisustvovati samo predstavnici medija, čije akreditacije treba poslati na mediji@apr.gov.rs, najkasnije do ponedeljka, 19. maja. 

Izvor: Vebsajt Agencije za privredne registre, 18.5.2014.