Zastava Bosne i Hercegovine

NASTAVKU ŠKOLE ODLUČUJU LOKALNE SAMOUPRAVE


Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je da će odluku o nastavku nastave u školama doneti lokalne samouprave i dodao da u ovom trenutku nastavu ne treba organizovati po svaku cenu. U svim školama gde je moguće organizovati nastavu, to treba učiniti, ali sutra nema potrebe za časovima od 45 minuta, izjavio je ministar gostujući na RTS.

Verbić je rekao da nastavak školske godine u ovom trenutku nije prioritet već da je važno da se svi učenici i nastavnici uključe u rešavanje situacije u Srbiji.

"Nije važno da sutra držimo časove matematike, biologije ili engleskoj jezika, već je jako važno da pričamo o ovome što se dogodilo, da vidimo kako možemo svi zajedno da pomognemo", izjavio je ministar prosvete.

On je objasnio da će lokalne samouprave doneti odluku za svaku opštinu i školu o tome da li će sutra biti nastave.

Sve osnovne, srednje škole i vrtići na teritoriji Beograda, izuzev onih u Obrenovcu i Lazarevcu nastaviće od sutra, 19. maja sa radom, saopšteno je iz Gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu.

Odluka o tome kada će osnovne i srednje škole u Obrenovcu i Lazarevcu početi sa radom biće doneta u zavisnosti od normalizacije stanja u ovim opštinama.

Izvor: Tanjug