Zastava Bosne i Hercegovine

U PRIPREMI SET PRAVOSUDNIH ZAKONA: Usklađivanje pravnog sistema sa ustavnim promenama biće završeno u narednih godinu dana


Ministarka pravde Maja Popović održala je, u okviru inkluzivnog i transparentnog procesa izrade predstojećeg seta pravosudnih zakona, niz konsultativnih sastanaka sa predstavnicima državnih organa i organizacija, pravosudnih profesija i strukovnih udruženja, kao i sa profesorima Pravnog fakulteta i saradnicima na naučnim institutima.

Set pravosudnih zakona obuhvata Zakon o sudijama, Zakon o javnom tužilaštvu, Zakon o uređenju sudova, Zakon o Visokom savetu sudstva i Zakon o Visokom savetu tužilaštva.

Tokom razgovara razmenjena su iskustva i razmotreni naredni koraci u cilju uspostavljanja normativnog okvira za sprovođenje usvojenih ustavnih promena.

Ukazano je na neophodnost da se usklađivanje pravnog sistema Republike Srbije sa ustavnim promenama sprovede u roku od godinu dana od njihovog stupanja na snagu, kako je predviđeno Ustavnim zakonom, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt eKapija, 16.04.2022.
Naslov: Redakcija