Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

KRIZNI ŠTAB ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA STANOVNIŠTVA: Od 19. aprila 2021. godine učenici starijih razreda osnovnih i srednjih škola vraćaju se u školske klupe


Epidemiolog i član Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 Predrag Kon saopštio je da je ovo telo donelo odluku o tome da se od 19. aprila učenici starijih razreda osnovnih i srednjih škola vraćaju u školske klupe.

Kon je, nakon sednice Kriznog štaba, objasnio da će oni pohađati nastavu po modelu od 1. septembra, dakle po smenama, sa manje učenika u odeljenjima, uz obavezu nošenja maski.

On je preneo i da je odlučeno da se kao podrška turizmu izjednači cena PCR testova u Srbiji za naše državljane i strance, koji su do sada plaćali 18.000 dinara, a koja će od sada za sve biti 9.000 dinara, koliko je do sada važila za građane Srbije.

Takođe, kako je dodao, na sednici je razgovarano i o Beogradskom maratonu, koji treba da se održi u junu, pri čemu je odlučeno da može da se krene u pripreme za takmičarski deo, a sve ostalo će zavisiti od situacije.

Što se drugih mera tiče, nema promena i ostaje kao što je i do sada bilo. Epidemijska situacija je izašla iz vanredne, ocenjujemo je kao nepovoljnu, naglasio je Kon.

Izvor: Vebsajt Vlade, 16.04.2021.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija