Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILNIK O USLOVIMA, NAČINU I POSTUPKU ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA REFAKCIJU PLAĆENE AKCIZE NA MOTORNO GORIVO KOJE SE KORISTI ZA POLJOPRIVREDNE SVRHE: Poljoprivrednim proizvođačima ograničena količina goriva po povlašćenoj ceni


Ministarstvo poljoprivrede obavestilo je poljoprivredne proizvođače koji gorivo sipaju po ograničenim visinama cene sa NIS- ovim karticama po ceni od 179 dinara da, ukoliko su dostigli limit od 100 litara po hektaru prijavljene površine u eAgraru, a najviše do 100 hektara, neće biti u mogućnosti da nastave da kupuju gorivo po toj ceni ukoliko su limit ispunili.

Na osnovu Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte ("Sl. glasnik RS", br. 6/2024) koja je stupila na snagu 27. januara 2024. godine Naftna industrija Srbije je na svojim stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava, uz upotrebu kartica izdatih registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, stavila u promet derivat evrodizel po maksimalnoj maloprodajnoj ceni od 179 dinara po litru, sipanjem u maksimalnoj količini do 100 litara po hektaru, za površine upisane u Registru poljoprivrednih gazdinstava na dan stupanja na snagu ove uredbe i zasejane, odnosno zasađene površine obradivog poljoprivrednog zemljišta pod odgovarajućom biljnom kulturom, a najviše do 100 hektara, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je definicija o obradivim površinama je identična kao i definicija koja se koristi u refakciji (propisana Pravilnikom o uslovima, načinu i postupku za ostvarivanje prava na refakciju plaćene akcize na motorno gorivo koje se koristi za poljoprivredne svrhe ("Sl. glasnik RS", br. 115/2023)).

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt eKapija, 15.03.2024.
Naslov: Redakcija