Zastava Bosne i Hercegovine

PRIJAVE ZA POLAGANJE PRIJEMNOG ZA UMETNIČKE ŠKOLE OD 12. DO 15. APRILA


Učenici koji žele da se prijave za polaganje prijemnog ispita za za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola moći će to da učine elektronskim putem od 12. do 15. aprila na portalu Moja srednja škola (mojasrednjaskola.gov.rs), saopštila je danas Vlada.

Prijemni ispiti za ove škole biće organizovani u srednjim školama od 7. do 16. maja, a roditelji će, po prvi put, uvid u rezultate moći da pogledaju onlajn.

Sve aktivnosti u vezi sa završetkom osnovne škole, kao i upis u srednju školu, ove školske godine će se obavljati putem pomenutog portala, bez podnošenja ijednog papira.

Završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja biće održan od 23. do 25. juna, a roditelji će 27. juna imati uvid u preliminarne rezultate završnog ispita na portalu mojasrednjaskola.gov.rs.

Na istom portalu podnosiće se i žalbe na rezultate završnog ispita.

Za razliku od prethodnih godina od ove godine lista želja moći će da se podnese putem portala mojasrednjaskola.gov.rs, uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna do 3. jula.

Oni koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja liste želja, listu želja mogu podneti u papirnom obliku u školama 3. i 4. jula.

Roditelji će 11. jula 2021. godine na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama.

Takođe, i upis u srednje škole moći će da se obavi elektronskim putem, koristeći navedeni portal.

Izvor: Vebsajt RTV, 17.03.2021.
Naslov: Redakcija