Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POZIV KOMPANIJAMA I ORGANIZACIJAMA DA STAVE NA RASPOLAGANJE UPOTREBU SVOJIH DIGITALNIH PLATFORMI


Vlada Republike Srbije poziva sve kompanije i druge organizacije koje su spremne da građanima, privredi i državi stave na raspolaganje upotrebu svojih digitalnih platformi i rešenja bez naknade tokom trajanja krize sa koronavirusom, da im se jave i to učine što pre.

Dodatno, ova teška situacija je prilika za sve kompanije i organizacije koje razvijaju digitalna rešenja u svim oblastima, a pre svega obrazovna digitalna rešenja, da pokažu svoju solidarnost, kao i korisnost i neophodnost takvih rešenja.

Vlada će sa svoje strane, sve koji se jave i iskažu spremnost da učestvuju u ovom zajedničkom poduhvatu, javno promovisati kako bi ih građani što više koristili. Sve ove aktivnosti koordiniraće Kancelarija Vlade Srbije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, a kontakt na koji možete da pišete je digitalnasolidarnost@gov.rs

Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve da iskoristimo to što je ova situacija sa koronavirusom dala dodatni impuls digitalnom radu, digitalnim rešenjima i digitalizaciji uopšte. Izvesno je da će, kada se kriza sa koronavirusom završi, ovo biti još jača osnova i podsticaj bržem digitalnom razvoju Srbije u godinama koje slede.

Izvor: Vebsajt Vlade, 17.03.2020.