Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

ODRŽANO SAVETOVANJE KOMPANIJE PARAGRAF NA TEMU "NAJNOVIJE IZMENE I DOPUNE PROPISA KOJIMA SE UREĐUJE RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA I DOMOVA UČENIKA I STUDENATA”: Čačak, 18. mart 2019. godine


U Čačku je 18. marta 2019. godine, u organizaciji kompanije Paragraf, održano savetovanja na temu "Najnovije izmene i dopune propisa kojima se uređuje rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i domova učenika i studenata ".

U prvom delu savetovanja, koji je bio posvećen radnim odnosima i statusu direktora u ustanovama obrazovanja i vaspitanja, kao i učeničkom i studentskom standardu, predavanje je održao Ranko Jerković, pomoćnik glavnog i odgovornog urednika stručnih časopisa "Budžetski instruktor" i "Pravnik u javnom sektoru". Predavanje je obuhvatalo sledeće teme:

• RADNI ODNOSI I STATUS DIREKTORA - Status direktora ustanove, Otpremnina prilikom prestanka radnog odnosa, Sporna pitanja u vezi sa disciplinskim postupkom protiv zaposlenog,

• UČENIČKI I STUDENTSKI STANDARD - Suspenzija i oduzimanje licence vaspitaču i stručnom saradniku, Odgovornost roditelja, Povrede obaveza učenika i studenata.

 

Drugi deo savetovanja odnosio se na ostvarivanje obrazovanja i vaspitanja i vođenje evidencija, a predavanje u ovom delu savetovanja održala je Biljana Antić, prosvetni inspektor Grada Beograda. Drugi deo predavanja obuhvatao je sledeće teme:

• OCENJIVANJE - prigovor na ocenu, izborni predmeti, zaključne ocene,

• RAZREDNI I POPRAVNI ISPITI,

• ODGOVORNOST UČENIKA I VOĐENJE VASPITNO-DISCIPLINSKOG POSTUPKA,

• EVIDENCIJE O DECI, UČENICIMA I ODRASLIMA.

U trećem delu savetovanja u kojem je predavanje održala Dragana Đinđić, viši urednik stručnih časopisa "Budžetski instruktor" i "Pravnik u javnom sektoru", govorilo se o novim podzakonskim aktima o ostvarivanju i realizaciji ekskurzija u osnovnoj i srednjoj školi i specifičnostima javnih nabavki u ustanovama obrazovanja i vaspitanja, i to kroz sledeće teme:

• NOVI PRAVILNICI O ORGANIZACIJI I OSTVARIVANJU EKSKURZIJA I NASTAVE U PRIRODI,

• SPECIFIČNOSTI (JAVNIH) NABAVKI U USTANOVAMA OBRAZOVANJA I VASPITANJA.

Nakon predavanja učesnici savetovanja imali su priliku da direktno predavačima postave pitanja i na njih dobiju odgovore.

Izvor: Redakcija, 18.3.2019.