Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

GODIŠNJI IZVEŠTAJ O RADU SUDOVA ZA 2017. GODINU: Dobri rezultati rada, rešeno više od dva miliona predmeta


Rezultati rada svih sudova u Srbiji su veoma dobri, kaže predsednik Vrhovnog kasacionog suda (VKS) Dragomir Milojević.

- Za sada smo zadovoljni, iako je broj nerešenih predmeta i dalje veliki, ali mora se imati u vidu i koliko smo ih rešili, i da je ove godine radilo 152 sudija manje nego prošle godine - rekao je Milojević nakon predstavljanja Godišnjeg izveštaja o radu sudova u 2017. godini.

Kako je ukazao, rezultat je popravljen za broj rešenih predmeta, a poboljšan je i rezultat u vezi rešavanja starih predmeta, "mada još uvek ne možemo biti zadovoljni sa dinamikom rešavanja starih predmeta, ali radimo na tome".

On je prilikom predstavljanja izveštaja naveo da su svi sudovi u Srbiji u toku prošle godine rešili više od 2.335.760 predmeta, što pokazuje trend povećanja broja rešenih predmeta. U istom periodu sudovi su, kako je naveo, rešili 495.708 starih predmeta (starijih od dve godine računajući od dana predaje inicijalnog akta).

Prema njegovim rečima, u sudskom sistemu u poslednje dve godine primljeno je 1,3 miliona novih predmeta više od očekivanog, što je opteretilo sudski sistem i uticalo da broj nerešenih predmeta bude nešto viši iako je, kako je istakao, ukupan broj nerešenih predmeta znatno smanjen od 2012. godine - za 1.247.314.

Izvor: Vebsajt Blic, 16.03.2018.
Naslov: Redakcija