Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UREDBA O ADRESNOM REGISTRU: Projekat unapređenja adresnog registra biće završen sredinom 2019. godine, a u njega će biti uloženo oko pet miliona evra


Ažuriranjem adresnog registra u Srbiji uvodi se red u državu, koja će za taj projekat izdvojiti oko pet miliona evra, izjavila je predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić.

Brnabićeva, koja je još kao ministar državne uprave i lokalne samouprave pokrenula inicijativu da se reši taj problem, najavila je da će država izdvojiti sredstva kako bi se obezbedilo da sva naselja u Srbiji dobiju tablice sa nazivima ulica i kućnim brojevima.

Ona je ukazala na to da, prema procenama, više od tri miliona građana ima prijavljeno prebivalište u ulicama bez određenog kućnog broja, od čega je više od dva miliona njih prijavljeno na adresama za koje nije određen ni naziv ulice.

Ažuriranje adresnog registra je, kako je istakla, još jedan od velikih koraka u pravcu modernizacije državne uprave u Srbiji, kako bi građanima i privredi bile omogućene efikasne i lako dostupne usluge koje pruža država.

Premijerka je izrazila očekivanje da će realizacija projekta biti završena polovinom sledeće godine.

Izvor: Vebsajt Vlade, 14.02.2018.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija