Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore
Email Print

RASPISAN KONKURS ZA DODELU SUBVENCIJA I DOTACIJA NAMENJENIH ZA PROJEKTE RAZVOJA TURIZMA U 2016. GODINI: PRAVO NA KORIšćENJE SREDSTAVA IMAJU TURISTIčKE ORGANIZACIJE, DESTINACIJSKE MENADżMENT ORGANIZACIJE, PRIVREDNA DRUšTVA I DRUGE ORGANIZACIJE I INSTITUCIJE čIJI JE OSNIVAč, ILI VEćINSKI VLASNIK VLADA RS ILI JEDINICA LOKALNE SAMOUPRAVE, PRAVNA LICA KOJA UPRAVLJAJU TURISTIčKIM PROSTOROM ILI OBJEKTIMA TURISTIčKE INFRASTRUKTURE I SUPRASTRUKTURE ZA PROJEKTE RAZVOJA, KAO I NEVLADINE ORGANIZACIJE


Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je javni konkurs za dodelu subvencija i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2016. godini.

Konkursom su predviđeni podsticaji za izgradnju infrastrukture i suprastrukture u turističkim destinacijama kao i za projekte promocije, edukacije i treninga u turizmu u Republici Srbiji.

Pravo na korišćenje sredstava imaju turističke organizacije, destinacijske menadžment organizacije, privredna društva i druge organizacije i institucije čiji je osnivač Vlada Republike Srbije ili jedinica lokalne samouprave. Svoje projekte mogu da kandiduju i pravna lica u kojima je Republika Srbija većinski vlasnik, pravna lica koja upravljaju turističkim prostorom ili objektima turističke infrastrukture i suprastrukture za projekte razvoja, kao i nevladine organizacije.

Prilikom dodele sredstava poštovaće se kriterijumi koji se odnose na stepen usklađenosti projekata sa Strategijom razvoja turizma Republike Srbije ("Sl. glasnik RS", br. 91/2006), prioritetnih turističkih proizvoda, turističkih prostora kao i adekvatno upravljanje turističkim resursima i razvojnim procesima u turizmu i stepenom razvijenosti određene opštine.

Zahtev za korišćenje subvencija i dotacija podnosi se Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Sektor za turizam, Nemanjina br. 22-26, Beograd, isključivo putem pošte ili pisarnice Ministarstva.

Tekst Konkursa za dodelu subvencija i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2016. godini možete preuzeti ovde.

Obrazac zahteva za korišćenje subvencija za finansiranje infrastrukturnih projekata možete preuzeti ovde.

Obrazac zahteva za korišćenje bespovratnih sredstava za projekte promocije turističkih proizvoda i turističkih prostora Srbije možete preuzeti ovde.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, 15.01.2016.
Naslov: Redakcija