Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NAJAVLJENE IZMENE POSTOJEĆIH I DONOŠENJE NOVIH ZAKONA: IZMENE ZAKONA O BEZBEDNOSTI SAOBRAćAJA NA PUTEVIMA I NOVI ZAKONI O KONVERZIJI ZEMLJIšTA I LEGALIZACIJI


 Pravna baza Paragraf Lex

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture predložilo i predalo izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima ("Sl. glasnik RS", br. 41/2009, 53/2010, 101/2011, 32/2013 - odluka US i 55/2014) formalnom predlagaču Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Ona je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije još jednom istakla da je reč o veoma važnim izmenama i da bi to moralo što pre da se uradi, dodavši da će tim povodom još jednom razgovarati sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.

Formalni predlagač tog zakona je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i mi koji se nalazimo u Koordinacionom telu za bezbednost saobraćaja smo izmene i dopune zakona predložili i poslali formalnom predlagaču. Formalni predlagač bi sada morao sada da krene u predstavljanje zakona, navela je Mihajlović.

O predlogu ovog zakona biće održana javna rasprava u velikoj sali Privredne komore Vojvodine, ulica Hajduk Veljkova 11 u Novom Sadu, u četvrtak, 22. januara 2015.godine, sa početkom u 11  časova.

Potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavila je da će u ovoj godini početi modernizacija pruge Beograd-Budimpešta, kao i donošenje više zakonskih predloga iz oblasti građevinarstva.

Do kraja marta mi ćemo u Skupštini Srbije imati zakon o konverziji zemljišta, do polovine ove godine zakon o legalizaciji gde ćemo predstaviti i završiti konačno priču o milion i po nelegalno izgrađenih objekata, a do kraja godine elektronsku građevinsku dozvolu, rekla je Mihajlović.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije i vebsajt Privredne komore Vojvodine, 17.01.2015.