Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

JAVNE RASPRAVE O NACRTIMA ZAKONA O KULTURNOM NASLEĐU I O DELATNOSTI NEPOKRETNIH DOBARA: Rasprave će trajati do 9. januara 2020. godine


Radne grupe za izradu Nacrta zakona o kulturnom nasleđu i Nacrta zakona o delatnosti zaštite kulturnih dobara, obrazovane rešenjem Ministarstva kulture i informisanja, izradile su prethodno navedene nacrte zakona.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o kulturnom nasleđu i Nacrtu zakona o delatnosti zaštite kulturnih dobara sprovodi se u periodu do 9. januara 2020. godine, a po okončanju javne rasprave, Ministarstvo kulture i informisanja će analizirati sve primedbe, predloge i sugestije učesnika u javnoj raspravi i na osnovu toga sačiniće izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o nacrtima zakona i objaviće ga na svojoj internet stranici i portalu e- uprave.

Svi zainteresovani svoje primedbe, predloge i sugestije mogu dostaviti na utvrđenim obrascima za komentare (koje možete preuzeti na sajtu) na e-mail: zakonnasledje@kultura.gov.rs ili poštom Ministarstvu kulture i informisanja, 11000 Beograd, ulica Vlajkovićeva broj 3.

Ministarstvo kulture i informisanja poziva stručnu javnost i sve zainteresovane da se uključe u javnu raspravu i svojim konstruktivnim predlozima doprinesu optimalnim zakonskim rešenjima u jednoj od ključnih oblasti društva.

Javna rasprava o nacrtima zakona u formi okruglog stola održaće se po sledećem rasporedu:

  • Novom Sadu 18. decembra 2019. godine, u 12 časova u Skupštini Grada Novog Sada, Žarka Zrenjanina 2,
  • Beogradu 23. decembra 2019. godine, u 11 časova u Narodnom muzeju u Beogradu, Trg Republike 1a.
Izvor: Vebsajt Ministarstvo kulture i informisanja, 09.12.2019.
Naslov: Redakcija