Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POTPISAN DEO INSTRUMENTA PRETPRISTUPNE POMOĆI U IZNOSU OD PREKO 97 MILIONA EVRA: Najznačajniji deo paketa od 49,6 miliona evra namenjen je finansiranju gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske


Ministarka za evropske integracije u Vladi Republike Srbije Jadranka Joksimović i evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han, potpisali su u Briselu deo Instrumenta pretpristupne pomoći za 2017. godinu u iznosu od preko 97 miliona evra.

Joksimović je tom prilikom naglasila da će ta sredstva biti opredeljena za važne razvojne projekte i održivi razvoj Srbije, i dodala da je najznačajniji deo ovog paketa od 49,6 miliona evra namenjen za finansiranje gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske.

To je jedan od najvažnijih projekata koji bi trebalo da podrži energetsku diversifikaciju u Srbiji, stabilnost u snabdevanju i jačanje gasne infrastrukture, što je od izuzetnog značaja za naše građane, poručila je ona.

Prema njenim rečima, drugi deo sredstava od preko 28 miliona evra odnosi se na projekte u oblasti životne sredine i biće usmeren za upravljanje otpadnim vodama u Brusu i Blacu, za sistem za prečišćavanje otpadnih voda u Kraljevu, kao i na druge projekte, kao što je separacija otpada, za 19 opština u Srbiji.

To su izuzetno važne stvari koje građanima na lokalu predočavaju šta znači proces evropskih integracija i zašto je on najbolja podrška našem razvojnom procesu, istakla je ministarka.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, izvod iz vesti, 17.12.2018.
Naslov: Redakcija