Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O SISTEMU PLATA ZAPOSLENIH U JAVNOM SEKTORU: Uvođenje platnih razreda za zaposlene u javnoj upravi odlaže se do 1. januara 2019. godine


Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, koji je, 14. decembra 2017. godine, usvojila Narodna skupština Republike Srbije, propisano je da se uvođenje platnih razreda za zaposlene u javnoj upravi odlaže za godinu dana, odnosno do 1. januara 2019. godine.

Narodna skupština Republike Srbije usvojila je i Zakon o zaposlenima u javnim službama kojim se uređuje položaj i vrednovanje rada zaposlenih u ovim službama.

Poslanici su usvojili i Zakon o platama službenika i nameštenika u organima autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave kojim se uređuje plata, uvećana plata, naknada plate, troškova i drugih primanja službenika i nameštenika u ovim organima u skladu sa Zakonom o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru ("Sl. glasnik RS", br. 18/2016 i 108/2016).

Utvrđuju se koeficijenti zvanja i položaja, napredovanje službenika i uvećanje plate po ovom osnovu, kao i druga uvećanja plate.

Zakon počinje da se primenjuje od 1. januara 2019. godine, izuzev odredbi o napredovanju koje se primenjuju od 1. januara 2020. godine.

Izvor: Vebsajt RTV, 14.12.2017.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija