Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NASTAVLJAJU SE RAZGOVORI MINISTARSTVA I AKS: Zakon o javnom beležništvu i legalizacija i dalje sporni


ZAKON O JAVNOM BELEŽNIŠTVU I LEGALIZACIJA SU I DALJE SPORNI, ZBOG ČEGA ĆE RAZGOVORI STRUČNIH TIMOVA KOJE ČINE PREDSTAVNICI ADVOKATURE I MINISTARSTVA PRAVDE BITI NASTAVLJENI, SAOPŠTAVA AKS.

Stručni timovi Ministarstva pravde i advokature nastavili su u Advokatskoj komori Srbije razgovore u cilju pronalaženja rešenja povodom protesta advokata i njihovih zahteva. 

Kako se navodi u saopštenju na sajtu Advokatske komore Srbije,  sastanak je trajao oko dva i po sata, a raspravljalo se o "pitanjima definisanim na prvom sastanku timova".

Tim Ministarstva pravde čine direktor Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Dejan Đurđević i pomoćnici ministra Čedomir Backović i Nela Kuburović, dok advokaturu predstavljaju advokati Jasmina Milutinović, Mirjana Jovanović Tomić i Tanja Arsić.

Advokati u Srbiji štrajkuju od 17. septembra zahtevajući smanjenje paušalnog poreza i promene više zakona kojima bi se sprecila "dalja diskriminacija advokata u odnosu na javne beležnike", kao i smenu ministra pravde Nikole Selakovića.

Prvi sastanak stručnog tima održan je u ponedeljak.

Komora javnih beležnika traži da se i ona uključi u razgovore advokature i Ministarstva pravde.

Izvor: www.vesti.rs