Zastava Bosne i Hercegovine

GRADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE NOVOG SADA: Zbog pogoršanja epidemiološke situacije donete četiri nove naredbe


Gradski štab za vanredne situacije Novog Sada u nedelju je u skladu sa sve lošijom epidemiološkom situacijom na teritoriji grada doneo četiri nove naredbe koje se odnose na rad prodavnica i drugih trgovinskih delatnosti, na rad taksista, ugostiteljske objekte i na kućni red u stambenim zgradama, saopšteno je iz gradske uprave.

U svim ugostiteljskim objektima, baštama i drugim objektima gde se prodaje roba i pružaju usluge potrebno je rasporediti stolove tako da se obezbedi distanca od najmanje dva metra između stolova, pri čemu za jednim stolom ne može biti više od četiri osobe, izuzev ukoliko se radi o članovima iste porodice.

Noćni klubovi su u obavezi da ulazak u noćni klub omoguće isključivo uz prodaju/podelu ulaznica koje su numerisane brojevima od 1 do dozvoljenog broja lica koja istovremeno mogu biti prisutna u objektu.

Naredbom se zabranjuje i konzumacija hrane i pića ispred ugostiteljskih objekata iz kojih se hrana prodaje na šalteru.

Novom naredbom vreme dnevnog i noćnog odmora u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada Novog Sada je od 16 do 5 časova narednog dana.

Privredni subjekti koji obavljaju delatnost u trgovinskim delatnostima su u obavezi da ograniče broj lica koja mogu biti istovremeno prisutna u objektu tako da na svaka četiri kvadratna metra može biti prisutno jedno lice.

Po novoj naredbi, obavezuju se taksi vozači i korisnici na obavezno korišćenje zaštitnih maski prilikom pružanja usluga taksi prevoza na teritoriji Novog Sada, s tim da korisnici usluga ne mogu koristiti prednje sedište u taksi vozilu.

Izvor: Vebsajt N1, 15.11.2020.
Naslov: Redakcija